fredag den 5. oktober 2012

Et mønster, mange ringe!

Jeg har, som nævnt tidligere, hygget mig rigtigt meget med at lege med denne tutorial på YouTube. Det er en ring som hedder "hugs and kisses" eller som man skriver på engelsk: xoxo (x for kys og o for knus). Denne ring har et mønster som ser ca sådan her ud: OXOXO, deraf navnet.
Designeren er Aleshia Beadifulnights, som man finder både på YouTube og på Facebook.


Denne version er lavet med helt samme størrelse perler som hendes originale mønster:

 Lyseblå.

1 8mm rund perle
2 6mm runde perler
4 4mm runde perler
6 6/0 seed beads
2 forskellige farver 11/0 Toho seed beads

Fra siden ser den sådan her ud:Men da jeg godt kan lide store ringe, måtte jeg selvfølgelig lige prøve med nogle større perler.
Jeg benyttede lejligheden til også at lege med farver:


Lilla :-)

1 10mm  perle
2 6mm perler
4 4mm perler
6 6/0 seed beads
2 forskellige farver 11/0 Toho seed beads
Rød og Gylden

1 12mm perle
2 6mm perler
8 4mm perler
2 5mm bicones
bronze 10/0 preciosa seed beads
guldfarvede 11/0 Toho seed beads

Det blev tydeligt at når midterperlen er så stor, så er det en fordel at også "sideperlerne" (her de gyldne bicones) er store, for ellers er det svært at holde tråden "usynlig".

Og på billedet her kan man se, at jeg nok også skulle have sat lidt flere seed beads på, ved overgangen til ringens bånd.
Det skyldes nok at preciosa perlerne er lidt mindre (10/0 i stedet for 11/0)

 Mørkeblå m cracklebeads

1 10mm perle
4 6mm cracklebeads (krakelerede perler)
8 6/0 Toho seed beads
15/0 Toho seed beads
2 forskellige farver 11/0 Toho seed beadsLyseblå (stor)1 12mm perle
4 6mm faceterede tjekkiske perler
8 6/0 toho seed beads
2 forskellige 15/0 Toho seed beads
2 forskellige farver 11/0 Toho seed beads

Grøn.

1 10mm perle
4 6mm faceterede tjekkiske perler
4 4mm bronzefarvede perler
4 8/0 Toho seed beads
2 forskellige farver 11/0 Toho seed beads.


Jeg ville gerne lave en grøn version af mønsteret, da jeg har flere venner som elsker grøn, men min beholdning af grønne perler er stadig ikke så stor, så der var ikke de samme muligheder for at vælge størrelser og farver som med de andre ringe.

Jeg er ikke helt tilfreds med resultatet. Jeg ville gerne have haft 15/0 perler til at lave krydsene ovenpå ringen med. Det tror jeg ville være pænere. Det ville sandsynligvis også gøre de 4mm bronzefarvede perler mere synlige og dermed give lidt mere kontrast. 
Alternativt havde det været godt med 6/0 seed beads i "siderne" i stedet for 6mm faceterede perler (som på den lilla ring) da det nok vil få perlerne til at ligge pænere ind mod midterperlen.Gylden.

Efter at have lavet mange forsøg med mange farver og mange størrelser og mange eksperimenter, var det helt rart at sætte sig ned og følge det originale mønster en gang til og lave en fin lille gylden ring :-)
Min konklusion efter denne "perlerække" er, at det nemmeste er at følge den størrelse som er foreslået i det originale mønster. Man kan også uden de store problemer lave mønsteret med en 10mm perle i midten, så længe man husker at justere på antallet af seed beads. Bruger man en 12mm perle i midten, skal man arbejde lidt mere for at få perlerne til at ligge pænt og holde tråden usynlig. Jeg kan godt lide de store ringe, men de kræver lidt mere tålmodighed og måske også et støre udvalg af perler at vælge imellem for at det skal blive pænt :-)

Men det er meget nemt at bruge alle mulige forskellige slags perler i dette mønster, så bare slå jer løs! :-)

Håber at der kunne være lidt inspiration her. Vil i gerne vide nogle af de specifikke farvenavne etc, så skriv en kommentar, så skal jeg nok svare.

Og jeg ved at Aleshia selv bliver rigtigt glad hvis man uploader billeder af de ting man laver efter hendes mønstre til hendes facebookside :-) Som i øvrigt også er et godt sted at kigge efter ny inspiration!

Ha en dejlig dag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar